Back to school #1 // Tanulást segítő alkalmazások

by - 8/15/2016


A vissza az iskolába, azaz Back to School hetet ezzel az első bejegyzéssel megnyitom. Augusztus 15-20-ig iskolával kapcsolatos bejegyzéseket olvashattok. Főként tippeket, hasznos dolgokat, Hault valamint outfitet tartogatok a számotokra, de lesz még ezen kívül  is pár meglepetés bejegyzés. Mivel a tanulásról van szó, mindenképpen szeretném megkönnyíteni a dolgotokat, elősegíteni számotokra a könnyebb visszarázódást. A következő bejegyzésnek egész évben hasznát vehetitek! 

Néha mindenkinek szüksége van egy kis segítségre tanulás terén, ilyenkor kérhetünk egy környezetünkben lévő embertől azonban könnyebb ha a telefonunkat használva mi magunk oldjuk meg a problémát. Erre már vannak különböző appok illetve online programok is. Mutatok párat, hátha elnyeri a tetszéseteket valamelyik. Szerintem hasznosak, némelyiket már tesztelgettem is, bővebb vélemény kifejtés lentebb a programok alatt. 

Mielőtt tantárgyakra kategorizálnám az alkalmazásokat, nézzünk meg pár érdekesebb, hasznosabb alkalmazást illetve programot is. 

Studious

Órarend megadásával mindig lenémíthatjuk a telefonunkat akkor amikor kell, kivédve ezzel a kellemetlen "megcsörrent a telefonom az órán" szituációkat. Szerintem nagyon ötletes, Androidra és Iphonera is elérhető.Self Control / Locker

Néha izgalmasabb olvasgatni a Facebookot, chatelni a barátainkkal. Ez a két applikáció a mobilunkon leblokkolja a kiválasztott alkalmazásokat ezáltal nem tudjuk nyomkodni őket. Kénytelenek vagyunk tanulni. 

Keep Me Out

Ez szintén egy a fentebbiekhez hasonló alkalmazás amely a laptopunkon blokkolja azokat a webhelyeket amelyek nem hagynak nyugodni. www.keepmeout.comMatematikai, tudományos appok: 

Grapher

Függvények ábrázolása, lerajzolása, grafikonok készítésére készült ez az alkalmazás. Androidra ingyenesen elérhető. 

Mathlete

Fejszámolás fejlesztését elősegítő app. Androidra elérhető.

Khan Academy

A matek tanárom ajánlotta ezt az angol nyelvű alkalmazást. Itt főként matematikai témakörben lehet gyakorolni. Coach funkciója is van, tehát egy adott személy ellenőrizheti az eredményeinket. Tanár - diák programnak is igen jó, (Mellesleg nagyon szép a mottója). Én online használtam, / khanacademy.org /  IOS-re elérhető az app változata is. Wolfram Alpha

Ez egy széleskörű program, egyenletek függvények megoldásához például igen hasznos, azonban használható bármilyen témában. Az alkalmazások mind IOS-en mind Androidon fizetősek azonban van egy online változata is amelyet a www.wolframalpha.com címen elértek. 
Személyes tapasztalat, hogy az adatbázisa főként a tudomány azon belül matematika részen a legbővebb de minden tantárgynál segíthet. 

Nyelvtanulást segítő appok: 

busuu 

A busuu pár éve hatalmas népszerűségnek örvendett, ma már kevesebben használják. Én még nem próbáltam. IOS- re valamint Androidra is ingyenesen letölthető. 

Memrise

Memória feladatokkal, szókártyákkal segít memorizálni az épp adott feladatot. Jól jöhet szavak tanulásánál, ezt sem próbáltam de a jövőben még jó barátom lehet mivel gyűlölök szavakat tanulni angol órákra. 
Androidra illetve IOS-re is ingyenesen letölthető.


Duolingo

Én most második nyelv előtt állok ami nem túl hagyományosan olasz lesz. Szerettem volna kicsit előre dolgozni ezért elkezdtem Duolingon olaszt tanulni. Nagyon szeretem, rettenetesen kreatív, nagyon ügyesen van megcsinálva. Csak ajánlani tudom. Több nyelv közül is választhatunk, Androidra valamint IOS-re is ingyenesen elérhető. 

Babbel 

2000-3000 szavas szótárt valamint interaktív fejlesztő feladatokat kínál számunkra ez az applikáció amely felolvasó funkcióval is rendelkezik, ezáltal a kiejtést is elsajátíthatjuk vele. Nagy kedvencem ez is. Egyaránt letölthető Androidra valamint IOS-re is.Informatikai appok: 

Code School

Nincs nagy ismeretem a programozás világában de ez az app elég jól megtanítja az alapokat. A kezdő HTML-ezést nagyon jól el lehet vele sajátítani. Bő adatbázissal rendelkezik. Akiket érdekel a programozás azoknak mindenképpen ajánlom.Scratch 

Még Junior változat is készült ebből az alkalmazásból amely játékos és színes módon közelíti meg a programozás valamint az algoritmikus gondolkodás alapjait. Az MIT mérnökei fejlesztették. 
Elérhető IOS-re.

Kémiai alkalmazás: 

Periodic Table

Nálunk kötelező a saját periódusos rendszer, mindig vinnünk kell kémiára. Ezzel csak egy gond van: rendszeresen elhagyja mindenki, elszakad, elcserélődik. Ez egy nagyon ötletes telefonra letölthető periódusos rendszer (amennyiben megengedi a tanár). Egy quiz alkalmazás is készült belőle, Periodic Table Quiz néven keressétek. Androidon ingyenesen elérhető.

Szerintem nagyon szuper alkalmazások, a jövőben nagy hasznomra válhat mindegyik. Próbálgassátok, szemezgessetek belőle, hiszen a ti tanulásotokat is könnyebbé teheti. 

Használtok valamilyen tanulást segítő alkalmazást? Esetleg próbáltátok már valamelyiket?

Laura
You May Also Like

0 megjegyzés

[