Személyes // Kell-e fogadalom egy új évre?

by - 1/24/2017

Fogadalom. Na de kinek fogadom meg? Ha saját magunknak tesszük az emberek nagy többsége fel is adja amint lehet. Ha másnak fogadjuk meg egészen motiválóan, de annál demotiválóbban is kisülhet a dolog.
Sosem voltam az a típus akinek nagyobb kerítésű "fogadalmai" lennének. Számomra ezek mindig célok voltak. Azokat pedig nem megfogadni, hanem elérni kell. Mindig is úgy gondolkodtam, hogy ha egy ember igazán szeretne csinálni valamit, akkor nem kell ahhoz új év. Elkezdhető holnap is, hiszen jobb előbb mint később (vagy esetenként soha). 
Megfordult valami a fejedben? Változásra vágysz? Vágj bele! 

Kapcsolódó kép

Fontos a kellő ambíció, kitartás és maga a cél fontossága. Ha igenis fontosnak érezzük könnyű lesz elérni. Helyesbítek, könnyebb. Sosem könnyű. Meg kell dolgozni érte, hiszen másként sajnos nem fog az ölünkbe hullani. Kitartással viszont eljuttathatjuk a lelkünket a célunk eléréséig. Ennél pedig nincs jobb érzés. 

Annak ellenére, hogy szinte sosem tettem fogadalmat - az idei évben sem terveztem - , ám még is úgy alakult, hogy valami különlegesre nyílt lehetőségem. Pici fontolgatás után pedig belevágtam....

Gitározni fogok. Kinevethettek, nem egy nagy álom, de számomra a zene mindig is központi dolog volt. Az életem kísérője, a háttere, a megnyugvást, motivációt, erőt adó jelenség. A zongorám már majd egy évtizede a szívem csücske, azonban mindig is vágytam egy teljesen más hangszerre is amivel esetleg az ének kísérése is sokkal könnyebb. 
Így került az ölembe végül a kis akusztikus gitárom. Azonban nem az időpont a fontos, hanem a cél amiért az elkövetkezendő egy évben küzdeni szeretnék, valószínűleg fogok is. Remélem sikerrel járok, kezdetnek nem is állok olyan rosszul. 

Szeretném ha ez a bejegyzés motiválna olyanokat akik esetleg félnek belevágni valami újba. Ettől sosem szabad megriadni, hiszen minden esetben jobb megtenni mint később megbánni azt, hogy nem tettük meg. Meg kell ragadni az alkalmat, kitartónak lenni. Tegyétek fel a kérdéseket. Mit szeretnék? Miért szeretném? Mennyire szeretném? Ha a válaszotok a második kérdésre az, hogy önmagamért a harmadikra pedig az, hogy hihetetlenül akkor mindenképpen vágjatok bele! Csodálatos dolgokra vagyunk képesek, gyerünk kezdjük el feszegetni a határokat! 

Képtalálat a következőre: „stop dreaming start doing”

Te is képes vagy rá, ha hiszel benne, ha hiszel magadban és kitartasz. Mert lehet másképp is. Csináljuk együtt, év végén pedig, ha velem maradsz, elárulom mennyire sikerült ez az egész. 

Remélem tudtam egy kis motivációt adni, őszintén kívánom, hogy érjétek el a célotokat. Én is keményen fogok dolgozni az enyémen. 

Kitartás! 

Ölel,
Laura

You May Also Like

0 megjegyzés

[