Recept // Levendulás süti

by - 6/22/2017



Habár nagy álmom már eljutni egyszer Tihanyba a levendulafesztiválra, idén sem valósult meg ez igazán. Jövőre azonban mindenképpen megejtem, hiszen csodálatos mind színben mind pedig hangulatban. Erős kötődésem van a levendulával, imádom az illatát, magát a virágot és a sok-sok gyógyhatását is. Sokáig nem is tudtam, hogy ehető virág. Mai napig furcsának tartom az ízét, de ez a csodás kis délután meghozta a kedvünket egy kis sütögetéshez.

Valójában konyhai analfabétaságom miatt inkább Gerit méltatják ezek a csodálatos sütemények, de a receptet és pár fotót megoszthatom veletek. Nem teljesen az én munkám, de a mosogatást átvállaltam. :D

Recept (4 adagra):

-  Levendula (1-2 db) 
-  100g vaj
-  50g porcukor 
-  150g finomliszt 
-  1 teáskanál sütőpor
-  3 teáskanál vanília aroma
-  1 csomag vaníliás cukor

1. Keverjük el a cukrot a puha vajjal, adjuk hozzá a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, levendula virágot és végül az aromát.

2. Gyúrjuk össze, majd formázzunk kekszeket. Sütőpapíron, előmelegített sütőben 150 fokon 20 percig sütjük. 

Pofonegyszerű és nagyon finom kekszek készültek amelyeket én még kis csokidarabkákkal is feldobtam. Próbáljátok ki ti is, ha pedig megtettétek küldjetek nekem egy képet a laura.matus21@gmail.com-ra.

Szeretettel sütve!





Puszi, 
Laura



You May Also Like

0 megjegyzés