Személyes // Arcpara - Amikor a smink fegyver

by - 6/28/2017


Nagyon sokszor olvashattatok már itt motivációs bejegyzést. Ilyenkor mindig próbálok a lehető legjobban és legrészletesebben tanácsot adni, kitérni mindennek a pozitív oldalára. Azonban a mai bejegyzés témája legalább olyan komoly, mint a legutóbbi testsúllyal foglalkozó bejegyzés. 

Mindenképpen őszinte sorokat olvashattok, így hát leírom, hogy sohasem volt problémám az arcbőrömmel, szinte mindig hidratált volt, talán néha egy kicsit szárazabb. Nem voltak pattanásaim, foltjaim, kiütéseim, allergiás sem volt soha semmire. Ekcémás vagyok, így ismerős már számomra a bőrirritáció, azonban szerencsére ez az arcomon sohasem mutatkozott még. 

Nem hittem, hogy valaha visszanézve a sok motivációs szöveget amit az életem során lenyomtam, majd egyszerű észosztásnak fogom vallani, hiszen most én törtem össze kissé. Az elmúlt hetekben problémám lett az arcbőrömmel. Rettenetesen száraz, pattanásos lett, de ez még az orvosolható szint volt.
 A héten azonban vörös foltok is megjelentek rajta, amiknek nem tudok okot tulajdonítani. Próbáltam elfedni, a lehető legjobban lealapozni / korrektorozni, hogy minél kevesebb látszódjon. A kulcsot pedig pont ez a sminkelési procedúra tette be. Az állandó korrektor és púder kombinációt egy elég heves vörösödés követte, míg végül rontottam a helyzetemen. Kiderült, hogy allergiás reakciót adtam egy sminktermékemre, a foltok megjelenését követő további használatával pedig sikeresen berobbantottam egy allergia bombát. 

Ennek hatására most úgy döntöttem, hogy leteszek minden arcra való sminkterméket, legyen az primer, korrektor, alapozó vagy púder. Mindent, ami árthat az egészségemnek, ami álcázni tudja a problémámat. Ezeket a darabokat odaadtam Gerinek (csupán egy szempillaspirál és a szemöldök ceruzám maradt), hogy véletlenül se kerüljön a kezem ügyébe, hiszen csak ártok magamnak.

Lányok! Arra kérlek titeket ezzel a bejegyzéssel, hogy nagyon figyeljetek oda az összetevőkre! Készítsetek allergia tesztet, csuklón, nyakon teszteljétek a sminktermékeket mielőtt megveszitek őket, hiszen bármi kiválthatja ezt az egészet. Próbáljátok kiválasztani a lehető legkevesebb allergén összetevőjű sminkeket, hiszen ezzel védhetitek meg az egészségeteket, arcbőrötöket. Mossátok rendszeresen az ecseteket is, bármennyire is "felesleges procedúra" a szemetekben. Figyeljetek, legyetek óvatosak, tanuljatok a hibámból!

Szerencsére egy, másfél hét leforgása alatt a foltjaim elhalványodtak, azonban szükségem volt erős gyógyszerekre és egy bőrgyógyászati konzultációra is. Előtte sajnos így néztem ki, ahogy az alábbi kép is mutatja. Őszintén megkönnyebbültem, hogy ezek a foltok eltűntek, de megtanítottak odafigyelni.Tegyétek ti is, óvatosan a sminkekkel! 
Laura

You May Also Like

0 megjegyzés