Events // #3 Back to school - Hogyan rendszerezd az idődet? BUJO

by - 8/23/2017Igen, tudom, a csapból is ez folyik. Komolyan mondom, mindenhonnan csak árad a Bullet Journal őrület. Én viszont komolyan a BUJO pártját fogom, hiszen április óta én is vezetem a kis füzetkémet amelyről az első posztot IDE kattintva eléritek. 

Az iskolában nekem a legnehezebb dolog a tanulás mellett a rendszerezés. Legyen szó fénymásolatokról, tételekről és természetesen az időmről. Megannyi dolgot csinálok még sulin kívül és itt van nekem a blog is amely kiteszi az életem egy darabját. Szükséges, egyszerűen muszáj előre terveznem és rendszereznem az időmet.
Habár az iskola a téma, a mai posztban nem a privát BUJO-mat fogom megmutatni, hiszen az nem hordoz annyi érdekességet magában mint a blogger füzetecském. 

Kezdetként annyit mondanék, hogy a saját naptárad legjobb része az, hogy a sajátod. Olyan oldalakat és rublikákat jelölsz / rajzolsz bele amelyekre neked a mindennapjaidban szükséged van. Nincsenek felesleges oldalak, ki nem használható helyek. Mindennek te szabod meg a határát és ez nagyon király szerintem. A másik pedig, hogy nem utolsó sorban elég hozzá egy pár száz forintos füzet is, nem kell megvenned sok-sok ezerért a határidő naplókat.
Az én füzetem egy Eiffel tornyos spirál füzet A5 méretben. Sima oldalak vannak benne, habár erősen ajánlom inkább a pontozott oldalú füzeteket. A Bujo-m első oldalára a nevemet, a blogom címét írtam és az elérhetőségeimet ha esetleg elveszíteném. Tényleg sok minden fontos dolgot és ötletet írtam bele már, nem szeretném ha csak úgy elvesznének. 


Tehát az első oldal után egy hónap jelző oldal következik. Lényegében nem tudom, hogy milyen névvel illessem, ide mindig felírom különböző stílussal az adott hónapot és rajzolok hozzá. Ez adja meg a havi feljegyzések stílusát is. Augusztusnál egy hegyet rajzoltam és ötleteknél felvillanó kis villanykörtéket. Fekete fehér lesz a hónap sémája.Három oszlopra és négy sorra szoktam osztani a hónapokat. Négy sor - négy hét, a három oszlop pedig az Outfit, Haul / Beauty / Events és Personal / Egyéb kategóriákat tartalmazza. A bal felső sarok pici négyzetét pipálom ki amikor már publikált állapotú egy bejegyzés, a jobb oldali alsó rublikába pedig a közzététel dátumát írom. A másik oldalon egy ToDo és egy GoodThings sáv kapott helyet, a harmadik oldal pedig egy ötletelős lap szokott lenni abban az esetben ha nincsen valamilyen különleges esemény az adott hónapban. Jelenleg van, így a BTS hétnek szenteltem ezt az oldalt. Szeretem néha feldobni az egészet egy-egy színes filccel vagy rajzokkal. Ami előnye ennek az egésznek, hogy minden egy helyen van, átlátható és nem mellesleg kikapcsol ha rajzolgatom az adott hónap elejét, tervezgetem az adott hónap posztjait. 
Ha eddig azon gondolkodtatok, hogy elkezdenétek egy ilyen kis naplót, biztatlak titeket, hogy minél előbb tegyétek meg! Sokat fog segíteni az átláthatóságban. 


Ti vezettek Bullet Journalt? Holnap egy másik posztban "látjuk egymást".

Laura
You May Also Like

0 megjegyzés