Személyes // Tihany, mininyaralás

by - 8/08/2017


Idén nyáron nem igazán gondolkodtunk a nyaraláson. Tulajdonképpen annyi helyet nem jártam be még Magyarországon belül, hogy evidens volt határon belüli helyszínt választani.
Családi szinten sem vagyunk azok a nagy nyaralósok, idén például csak egy-egy különálló napokra mentünk az ország különböző pontjaira. Ilyen úti cél lett végül Tihany és a Balaton. 
Imádom a Balatont, rengeteg pontján megfordultam már, azonban Tihany számomra még ismeretlen terep volt. Eleve azon döbbentem meg az elején, hogy falunak számít. Vagy ez csak az én hiányosságom volt? Rengeteg látnivaló van ebben a faluban, számomra hihetetlen milyen fejlett és mennyire ügyes turizmusa van. 

Először körbeautóztuk szinte az egész félszigetet, megnéztük a Balatont közelebbről, majd az apátság felé vettük az irányt. Sajnos éppen mise zajlott, így nagyon nem tudtunk bemenni, de amennyit láttam belőle annyiból megállapíthatom, hogy csodaszép és hatalmas nagy! Kíváncsi lettem volna azért milyen ez a templom belülről, sajnálom, hogy ez nem jött össze. 

A másik érdekesség mindenképpen a visszhang domb volt. Igazából nem visszhangzott, nem tudom én csináltam-e rosszul a dolgokat vagy szimplán csak legenda az egész, de felálltam arra a kőre és elkiabáltam magam :D. Mindenesetre poénnak tökéletes volt, megkaptam pár ember igazán furcsa tekintetét. 

A különlegesség amiért mentem természetesen a levendula áradat volt. Igen, gyönyörű az apátság és a Balaton is, de ennyi fajta levendulás dolgot sosem láttam még! Annyira hangulatosak voltak ezek a kis utcák, kis boltocskák! Láttam bácsit aki levendula szappant készített, ittam levendulás kávét és levendulás vizet is. A mézről, szörpről és lekvárról ne is beszéljünk! Szuvenírként pedig levendula teát hoztam, igazi szálas teát, helyi készítményt. Fergeteges illatok, kreatív mégis hagyományőrző házak, minden ezzel a kis virággal díszítve.
Engem elvarázsolt Tihany, végtelenül hangulatos falu, csodálatos Balatonra nyíló, régi stílusú házacskákkal és a levendula minden mennyiségével. Ki ne hagyjátok, ha tehetitek látogassátok meg! 
A képek magukért beszélnek, fogadjátok szeretettel őket. Köszönöm Orsinak a fotókat (katt a nevére még több csodálatos képért!) !

Ti merre voltatok nyaralni? Jártatok már Tihanyban? 

Ölel,
Laura


You May Also Like

0 megjegyzés