Személyes // The Tea Break Award - Kérdezz felelek!

by - 11/13/2017


Ritkán készítek TAG vagy kérdezz felelek bejegyzéseket, hiszen szinte mindenki kérdését megválaszolom a feltevés után, a kommentekre és emailekre is igyekszem sűrűn reagálni, azonban néha napján a blogger csoportokban megtalálok pár kihagyhatatlan kezdeményezést.

A jelenlegi felállásban ezt a díjat amit kaptam Thea hozta létre, a nevére kattintva tudjátok elérni a blogját. Köszönöm, hogy megalkottad, innen is sok sikert kívánok a továbbiakban!
Hatalmas élmény mikor egy ilyen kis körüzenet, virtuális díj kiköt nálam, köszönöm Reni, Dzseni és Luca hogy gondoltatok rám! <3
Az egésznek a lehető legjobb oldala, hogy egymással kommunikáljunk, feldobjuk a másik napját, valamint szuper ismerkedési lehetőség, arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés támogatni egy megosztással vagy linkeléssel a másik blogját.

Szabályokkal is rendelkezik a díj, ha megkapjátok mindenképpen tartsátok be. Így lesz etikus és fair ez az egész:
 • 1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját.            Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is. 
 • 2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a          legjobban illik hozzád, jellemez téged.
 • 3. Válaszold meg a 8 kérdést amiket a téged díjazó blogger tett fel 
 • 4. Írj újabb 8 kétdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
 • 5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s                magyarázd meg pár szóval miért pont járuk esett a választásod 
 • +1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.
"La differenza tra lo stile e moda è la qualità ( A különbség stílus és divat között a minőség.) - Giorgio Armani"

Reni kérdései: 

Miért kezdtél blogolni? 

Aki ismer tudja, hogy mindenről van véleményem az életben, nem is akármilyen, általában harsány és magabiztos nézőponton állok. A blog számomra egy olyan helynek tűnt, ahol kinyilváníthatom a véleményemet megtalálva ezzel a hasonló érdeklődésű és álláspontú embereket. Arról nem is beszélve, hogy a divat világa mindig is közel állt hozzám, valamint inspirálni, segíteni szeretném az embereket. Talán ezért kezdtem bele és egyáltalán nem bántam meg. 

Ha csak egyet kívánhatnál életed során mi lenne az? 

Azt kívánnám, hogy amikor az életem végén visszatekintek a már megélt évekre, élményekre, úgy határozzak, hogy nem hiába való volt az életem. Egyszóval megélni és kipróbálni mindent amit csak az életemben lehet, majd úgy nézni hátra, hogy csak pozitív dolgokat látok. 

Szerinted mi a kiegyensúlyozott élet titka? 

Mindennel csupán annyit foglalkozni, amennyit ér és tisztában lenni a saját elveinkkel, képességeinkkel, hibáinkkal és határainkkal, majd elfogadni ezeket. 

Mik azok a dolgok amik boldoggá tesznek téged és miért? 

Aranyos kérdés. Alapjáraton nagyon boldog embernek tartom magam. Boldoggá tesz a családom, a barátaim minden áldott nap, egy finom kávé, jó zene, apró örömök, aktívan eltöltött idő, dicsérő szavak és az, ha látom, hogy a munkám nem hiába való volt. Nem utolsó sorban pedig a blogolás.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy őszinte barátságunk legyen egy emberrel? 

Kiindulva Geriből és belőlem, valószínűleg két olyan ember, akik maximálisan megbízik a másikban és teljes mértékben elfogadja a másikat. Ezen kívül talán az sem hátrány, ha a saját igényeink, prioritásunk elé tudjuk helyezni a másikat. 

Ha egy lakatlan szigetre kellene menned mi lenne az a három dolog amit magaddal vinnél és miért? 

Zongora, temérdek mennyiségű kaja és a barátaim (együtt egy nagy kupacként, így talán három dolognak számít amit leírtam. :D ). 

Van amit másképp csinálnál az életedben mint ahogyan tetted? 

Nyilván vannak dolgok amiket megbántam, de tudom, hogy ezeknek azért kellett megtörténniük, hogy a későbbiek folyamán tanító céllal szolgáljanak. Nincs olyan amit másképp csinálnék. 


Dzseni kérdései:

Mikor elkezdtél blogolni mi hajtott téged?

Az, hogy inspirálhassak, ötleteket és tippeket adjak, valamint kialakítsak egy kis platformot ahol az írásaimat, véleményemet és a képeimet oszthatom meg.

Neked mit jelent az, hogy "szeretet"?

Amikor valaki érdekeit a saját érdekeink, prioritásunk elé tudunk helyezni, feltétlenül megbízni benne és egyszerűen csak megtalálni az értékeket a személyben.

Mit gondoltál akkor amikor megláttad, hogy jelöltek erre a díjra? 

Több helyen láttam már, hogy a bloggerinák egymásnak küldik ezt a díjat. Kicsit vártam, hátha megérkezik hozzám is, hiszen nagyon szerettem volna kitölteni. Örültem mikor megláttam, meglepődtem és rendkívül hálás vagyok a kedves szavakért mindhármótoknak.

Melyik nyelv az amit meg szeretnél tanulni és miért? 

Franciául szívesen megtanulnék, hiszen az olasz után talán még egy kicsit könnyebb is lenne, valamint imádom a nyelv hangzását, a különleges és egyedi kultúrájukat. Valami meglepően furcsa van a franciákban. Na meg ez a divat egyik nyelve. :)

Szerinted mi az a dolog ami fontos egy ember életében? Miért gondolod így? 

A család, a barátok, az egészség és a kapcsolatok. A szeretet és otthon miatt, az egészség önmagát magyarázza, az pedig sosem hátrány ha vannak kapcsolatai az embernek.

Melyik volt a legboldogabb napod az életben?

Nagyon sok boldog napom volt, köztük amikor a legutóbbi szülinapomat ünnepeltem a barátaimmal, Ludovico Einaudi koncertje vagy amikor jelöltek a Cosmo díjra, az is egy boldog nap volt amikor felvettek a jelenlegi iskolámba és az is amikor Geri visszajött táncolni. Sok van, egyet sem tudnék választani közülük.

Mi az a szakág amit a legszívesebben kitanulnál és örömmel csinálnád?

Színészet. Nagyon szeretem a színház világát, imádok megtestesíteni más személyeket, kibújni a bőrömből, ordítani, sírni. Drámában tudnám talán elképzelni magam leginkább. Ezt feltétlen örömmel csinálnám.

2017-ben még mit szeretnél elérni? 

Szeretném, ha sikerülnének a sulis projektek és dolgok, rengeteget vállaltam mostanában. Nagyon örülnék, ha sikerülne megvalósítani az új kamera projektet, beszerezni mellé egy softboxot, elmenni a barátaimmal karácsonyozni.

Luca kérdései: 

Mi inspirált arra, hogy elkezdj blogot írni?

Az inspirált lényegében, hogy segíteni és én magam is inspirálni, motiválni tudjak olyan embereket akik hasonló érdeklődésűek vagy beállítottságúak mint én. Igazából erre a kérdésre nem tudok megfelelő választ adni, hiszen én magam is csak találgatok honnan merítettem a kezdetekben az ihletet és a motivációt. :) 

Mi az a téma amiről órák hosszat képes vagy beszélni?

Sok ilyen téma van, szerintem a barátaim és azok akik ismernek most itt mosolyogtak egy jót. Rengeteget beszélek, komolyan, nincs olyan téma amiről ne lennék képes fecsegni bárkivel. Három dolog jutott eszembe hirtelen, az első a blog, a második a divat, a harmadik pedig lényegében az előítéletességről alkotott véleményem. (Fun fact, legutóbb ez pont egy tetoválás, önkifejezés témában jelent meg ahol fél órás vitát kavartam). Jaj, hát meg magamról is rengeteget tudok beszélni... 

Hogyan találtad meg a blogod nevét? Oszd meg velünk a történetet! 

Érdekes sztori, sokan meg szokták kérdezni amikor a Couture-re tévednek. Az első dolog amiben biztos voltam, hogy egy szavas, engem kifejező nevet szeretnék adni a blognak. Azért egy szó, mert tényleg a tökéleteset, engem legjobban kifejezőt szerettem volna választani. A második biztos pont a külföldi nyelv választása volt, hiszen tudtam, hogy olaszul vagy franciául fogom kitalálni. A divathoz talán a franciát kötném igazán, így kerestem a nevet francia nyelven. A Couture először egy véletlen találat során merült fel, akkor még elvetettem, másnap pedig tudom, hogy besétáltam egy drogériába és a L'Oreal So Couture szempillaspirálja hevert a földön. Ezt olyan égi jelnek véve eldöntöttem, ez lesz a neve, hangzatos, divattal foglalkozó, francia és nagyon Laurás. 

Honnan kapsz inspirációt, ki vagy mi inspirál? 

Inspirálnak az osztálytársaim, a barátaim, Geri (itt azért említem meg külön mert ő a fotósom), a blogger csoportos lányok, a konkurencia, nagyobb bloggerinák, az élet minden apró történése, divatbakik, sztereotípiák, zene. 

Melyik bejegyzésedet szeretted a legjobban megírni és miért?

Hű, ez nagyon nehéz. Imádtam a szülinapi outfitet de a számomra legkedvesebb örökre a Cosmopolitan TOP 5 posztom volt, hiszen egy rendkívül meghatározó és csodálatos hírt közöltem abban. A nevekre kattintva megtaláljátok ezeket a bejegyzéseket.

Mi volt a legizgalmasabb dolog ami valaha történt veled?

Izgalmas dolog? Mindent ide tudnék sorolni ami a komfortzónámból kívül esik. Legyen ez falmászás, különböző színpadi szereplések, Ludovico Einaudi vagy a Blogger Day. Szeretnék ebből egy sorozatot készíteni, hiszen fontos dolog kilépni kicsit a megszokott hétköznapokból. 

Mik azok a dolgok amik a legboldogabbá tesznek?

Ha látom, hogy a munkám megtérül, ha együtt tölthetem az időmet olyan emberekkel akiket tiszta szívből szeretek, ha egy nehéz nap után zongorázhatok egy jót és ha a bloggal kapcsolatban kapok pozitív visszajelzéseket, esetleg új olvasókat. 


Ezek lettek volna az én válaszaim Reni és Luca kérdéseire, ismét csak megköszönni tudom a jelölésemet. Nagyon furcsa érzés volt látni a nevem, hogy gondoltatok rám, szuper kérdéseket tettetek fel. Remélem mindegyikre elég részletesen válaszoltam! 

Az én jelöltjeim: 

Reni - Én visszaadom ezt a jelölést! Eszméletlenül tündér vagy, hogy gondoltál rám, rengeteg hasznos bejegyzést találtam már az oldaladon és rengeteg inspirálódtam már tőled. Az elsők között megérdemled! 

Manuéla - Annyira örültem mikor személyesen is találkozhattunk! Ügyesen építed a blogod és a csatornádat is, csak így tovább. :)

Dzseni - Szerintem te már megkaptad ezt a díjat párszor, én is sok szeretettel küldöm tovább neked is! 

Amy - Amikor a kezeimről írtam egy eszméletlenül kedves visszajelzést küldtél, megerősítetted azt, hogy nem hiába való volt. Köszönöm!

Minden Blogger Queens szerkesztő tagnak is küldöm a kérdéseimet, ők is maximálisan megérdemlik! 

Kérdéseim: 

 1. Mit adott neked a blogolás? Nélkülözhetetlennek tartod? 
 2. Ki a legfőbb, aki támogat a blogolásban? 
 3. Megtervezed előre a bejegyzéseket, vagy szimplán csak ami jön? 
 4. Miért ezt a témát választottad a blogodnak? 
 5. Hogyan reagálsz egy-egy kritikára, kommentre? 
 6. Szerinted érdemes belépni blogger csoportokba?  
 7. Mi az a különleges képességed amire büszke vagy?  
 8. Ki az öt kedvenc bloggered? 
Köszönöm a lehetőséget, élmény volt lányok. Kívánok nektek sikerekben és boldogságban teli blogolgatást és szép napot! Laura

You May Also Like

0 megjegyzés