Személyes // Amit 16 év alatt megtanultam...

by - 5/12/2018


Ismét megemlíteném, hogy április 21 nem csak a blog életének egy mérföldköve hanem az én születésnapom is. Tavaly is megosztottam csekély élettapasztalataimat veletek amit IDE kattintva elolvashattok, azonban azóta már rengeteget fejlődtem mind külsőleg mind pedig belsőleg, így rendkívül aktuális lesz ez a kis frissítés.

Hozzátenném még elöljáróban, hogy sokan csodálkoznak, amikor elmondom, hogy milyen fiatal vagyok. Az osztályomban, a baráti körömben szinte én vagyok a legfiatalabb ami rendkívül fura, mert a hangom például mély és igazából a vélemények alapján szellemileg is többnek néznek. Furcsa ez az egész de erre mondta a nagymamám, hogy ne aggódjak, megköszönöm én ezt még az életnek. :D Hát igen, egyszer majd biztos eljön az a pillanat is. #tojáshéj

Tehát akkor idén is megosztanám veletek azt a 16 kis tapasztalatot amit szereztem:

1. Az sosem baj, ha egy ember furcsa, esetleg kilóg a sorból. Szerintem a legkreatívabb, legszerethetőbb emberek azok, akikben van valami más, különleges. Én magam is furcsa vagyok. 

2. Az, hogy milyenek az eredményeid nem bizonyítják teljes egészében, hogy mennyit küzdöttél értük. Rendkívül nagy különbség van az okos emberek és a jó jegyek között. 

3. Akkor szeretsz valakit igazán, ha maximálisan a saját érdekeid elé tudod helyezni az ő érdekeit. 

4. Higgadtságra mindig szükség van, akkor is ha olyan forró fejjel születtetek mint én. A csapatjátékok megtanítanak erre. Türelem, higgadtság. 

5. Ha valamit nagyon szeretnénk akkor az megtörténik. Ha még nem történt meg akkor nem "szeretnénk igazán", vagyis nem küzdöttetek eleget. Ha másfél év akkor másfél év...  Garantáltan megéri. 

6. Nagyon sok minden ok-okozati összefüggésben áll. Mindennek megvan az oka, mindennek megvan az ideje. Nem tudom ki irányítja, de néha rendkívül jó humora van. :D

7. Az idődet te magad osztod be és nem mások osztják be neked. Tehát arra szánsz időt amire te szeretnél, a prioritásokat te alkotod. 

8. A kommunikáció mindenre gyógyír. A jó kommunikáció pedig megold mindent helyettünk is. 

9. Talán mégis megjavulnak a kezeim... 

10. Az igaz barátok kevesen vannak, de kitesznek több ezer embert is akár, még akkor is ha néha flegmák, más nyelvűek, tanuláscentrikusak, fárasztó poénokat gyártanak, hiperaktívak, finnyásak, sorozatfüggőek, pletykásak vagy szimplán csak kiöntik a reggeli kávéd. 

11. Zongorázni hallás után olyan érzés mintha szupererővel bírna az ember. 

12. Nem mindig rossz dolog, ha első véleményt alkotunk egy emberről. Arra kell figyelni, hogy ez ne befolyásolja a későbbi véleményünket. 

13. Meg kell ragadni minden alkalmat, mert ha nem teszitek meg könnyen elcsúszik az idő felette és talán soha többet nem jön vissza... 

14. Mások örömének örülni néha nehéz, de annál becsülendőbb dolog.

15. . Bocsánatot kérni nem csak azért lehet, hogy beismerjük a hibánkat... Azért is, hogy lezárjunk egy olyan konfliktust, amely számunkra nem kellemes. 

16. A jelenlegi életkorom pont azon állapot, amikor az ember még félig gyerek de félig felnőttnek is érzi magát. Ne próbáljátok megérteni... Eddigi rövidke kis élettapasztalataimat írtam le most, remélem tudtam egy kis újat mondani, ha más nem, legalább jobban megmutatni a személyiségemet. Ti hogyan vélekedtek ezekről a pontokról? Egyetértetek? 

Ölel, 
Laura

You May Also Like

0 megjegyzés