Személyes // Szemsztori - Kontaktlencse

by - 5/19/2018


Emlékeztek még az előző szemüvegről szóló bejegyzésemre? Íme itt a második rész, ebben pedig a kontaktlencséről szeretnék mesélni. 
Áprilisban van egy éve, hogy kontaktlencsére váltottam amit a mai napig a lehető legjobb döntésnek tartok. 

Miért is? Aki olvasta az előző bejegyzést láthatta, hogy az előző szemüvegem keretével sem voltam kibékülve, a párásodás, eső esetén cseppecskék nyoma, az, hogy nem tudtam oldalra fekve csinálni bármit vagy megölelni egy másik szemüveges embert anélkül, hogy összekoccanna... Nem. Ez nekem nagyon sok volt, egyáltalán nem éreztem magam komfortosan előtte, s mint mondtam erre a keret még tett is egy lapáttal. 


Anyukám már nagyon régóta kontaktlencsés így egyáltalán nem volt ismeretlen számomra a metódus hiszen szinte minden reggel láttam. Eloszlatnám a kételyeket, nem, nem egészségtelen, egyáltalán nincs semmi probléma vele és hosszú távon is simán használható. A "szemhez nyúlkálós" rész először tényleg ijesztő de maximum egy hónap és elmúlik. 

A pozitívumai tehát, hogy könnyen lehet használni, kis helyen elfér, sportoláskor is szuper, szinte csak egy réteget képez a szemünkön ezért nincs párásodás és egyéb ínyencségek amit egy üveg lencse tud adni. Szinte észre sem lehet venni! 


Negatívumai is vannak ettől függetlenül, viszont szerintem ha megtanuljuk megfelelően használni akkor ezek gyorsan kiküszöbölhetőek. Az első, hogy tisztítani kell. Cserélni a folyadékot alatta, megmosni minden reggel. Ha egy kis hajszál van rajta már éget, csíp. Sok helyen nem mondják el, de nem szabad fordítva berakni. Figyeljetek oda, hogy a kis "tányér" amit képez ne legyen éles ívű mivel akkor vágni fogja a szemet. A lényeg, hogy a széle befelé görbüljön. Emellett a jó minőségű lencse is száríthatja a szemet szóval a folyadékpótlásra oda kell figyelni. Nem szabad sokáig használni, 8-10 óránál nem ajánlott tovább, illetve nem kaphat mindenki lencsét de ezt majd a szemész megállapítja. :
Ár-érték arányban nem tudom kiszámítani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Nem olcsó ez tény de a jó szemüvegre is költeni kell, pláne ha minőségi, márkás kerettel rendeljük.


Az én esetemben ez a kontaktlencse és a folyadék is iWear márkájú, egyszerűen imádom hiszen nagyon jó oxigén áteresztő hatása van. Havi lencsés vagyok, azaz egy darabot használok harminc napig, szintén a Vision Express-t tudom ajánlani, (Andrássy út) aranyosak az eladók és mindenki megtalálja a számára megfelelőt.
Használatánál figyeljetek oda, hogy ne próbáljátok túl erősen betenni és kiszedni a lencsét, valamint ha száraz a szemetek úgy nehezebb kivenni, ilyenkor ajánlott a műkönny vagy a fentebb mutatott folyadék.


Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis bejegyzést, szerintem érdemes egy próbát tenni a lencsékkel, ha még nem vágtatok bele itt az idő! 

Bence, ez a bejegyzés neked készült. :D <3 

Laura


You May Also Like

0 megjegyzés

[